vineri, 9 iunie 2017

Bruxelles este excelent pentru o escapada de weekend

            Vrei să faci o escapadă la sfârsit de week-end și nu știi unde? Bruxelles este orașul perfect! Așadar, nu mai sta pe gânduri și cumpără biletele de avion! 
            Orașului Bruxelles a devenit rapid un loc preferat de mulți pentru o escapadă de weekend și de sărbători. În afară de ciocolata sa celebră și de bere, există multe atracții pe care majoritatea vizitatorilor nu și le pot imagina. Este un centru al culturii europene, denumit oficial "Satul european", cu aproape 90 de muzee, parcuri frumoase, restaurante și baruri unde poți să te relaxezi.
Bruxelles este de asemenea cunoscut ca o Mecca a stilului, artei și design-ului. Acest oraș atrage tot mai multe nume mari în cadrul festivalurilor de modă internaționale datorită cartierelor sale comerciale în creștere și a designerilor belgieni care câștigă rapid notorietate la nivel mondial. Străzile din Bruxelles au o arhitectură tipică belgiană și nu pot fi reproduse. Acest oraș frumos este un centru de modă, artă și cultură belgiană.
Un alt aspect important al acestui oraș face referire la populația sa: mai bine de un sfert de locuitori sunt de origine străină și cu siguranță, nicăieri în altă parte nu vei găsi o populație atât de variată în naționalități.
Bruxelles se remarcă prin modernitate, dacă te vei uita la construcțiile noi, dar nu uită să pună în valoare și frumusețile de demult cum ar fi străduțele înguste și pietruite și clădirile medievale.

            În oraș, transportul public este ușor de folosit; nu trebuie decât să îți faci rost de o hartă a orașului, iar pentru a putea ajunge cu ușurință în centrul orașului și la principalele atracții turistice, poți lua metroul care te va duce la toate punctele de interes. Dacă optezi să călătorești cu autobuzul este bine să îți faci un abonament (sau să optezi pentru cardul Bruxelles), iar odată cu achiziționarea acestuia, vei avea acces gratuit și la anumite muzee.

             Dacă ajungi pentru prima dată în Bruxelles, vei fi cucerit pe loc, iar dacă îl vizitezi din nou, te ve reîndrăgosti. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu