miercuri, 17 octombrie 2018

M-am obisnuit sa dorm fara perna


Somnul este importat pentru fiecare dintre noi si cu totii ne dorim sa avem parte de cat mai multe ore de odihna, in special in conditiile in care programul oricui este foarte incarcat si adesea ajungem sa dormim cat mai putin. Calitatea somnului joaca un rol esential in toate cazurile, insa dormitul pe perna este corect? Parerile sunt impartite, motiv pentru care unii au renuntat la perne, pe cand altii nici nu pot lua in calcul o despartire de acestea.

Daca te trezesti uneori cu gatul amortit, cu dureri de cap sau alte probleme similare, cu siguranta, merita sa iei in calcul si calitatea pernei pe care o folosesti sau pozitia pe care ai adoptat-o in timpul somnului. Cei mai multi dintre noi ne orientam catre pernele cele mai moi intrucat sunt foarte comode, dar in realitate acestea pot aduce mai multe probleme, astfel ca o idee este incercarea dormitului fara perna din mai multe motive.

In primul rand, pe aceasta cale gatul se va extinde, iar tu te vei odihni intr-o pozitie naturala, fara consecinte si dureri. Folosirea unei perne prea moi poate sa amorteasca muschii gatului si chiar sa scada fluxul sanguin catre cap, iar acesta este unul dintre motivele principale pentru durerile de cap cu care ne confruntam dimineata. O alta idee este folosirea mai multor perne, insa si acest obicei aduce probleme intrucat afecteaza pozitia pe care o avem si duce la aparitia durerilor de spate.

Dormitul pe perna poate ca pare mai placut, insa fara perna se ofera posibilitatea corpului de a-si gasi pozitia potrivita in timpul somnului, iar pentru ca pernele nu aduc suportul necesar, muschii trebuie sa depuna mai mult efort. De asemenea, muschii si tendoanele se uzeaza in timp pentru ca pun presiune constanta, iar la un moment dat pot aparea durerile, pe cand dupa mai mult timp problemele devin cronice.

Printre semnele de care poti tine cont pentru a sti ca nu ai parte de un somn de calitate se numara trezitul de mai multe ori in timpul noptii sau schimbarea frecventa a pozitiei. In cele din urma starile de tensiune se aduna in timp, motiv pentru care creste si nivelul stresului, iar calitatea vietii scade considerabil. Totodata, nu exista nicio modalitate prin care corpul nostru sa poata beneficia de pe urma faptului ca pielea este presata de perna timp de cateva ore intrucat aceasta nu va mai respira asa cum trebuie, ceea ce presupune ca pot aparea si probleme la nivelul tenului. Acesta este unul dintre motivele principale pentru care apar punctele negre pe fata, iar solutia este mult mai simpla decat ne-am astepta: renuntarea la perna in timpul somnului si nicidecum diferite creme pe care sa le aplicam pe ten.

Un comentariu:

  1. Sunt Tara Omar, locuiesc în prezent în Belarus. Sunt văduvă în acest moment cu patru copii și eram blocat într-o situație financiară din cauza pandemiei mondiale și trebuia să mă refinanțez și să-mi plătesc facturile. Am încercat să caut împrumuturi de la diverse firme de împrumut atât private, cât și corporative, dar niciodată cu succes, iar majoritatea băncilor mi-au refuzat creditul. Dar, așa cum ar vrea Dumnezeu, mi s-a prezentat unui om al lui Dumnezeu un ofițer de împrumut care lucrează cu un grup de investitori care sunt dispuși să finanțeze orice proiect la o rată de 2%, în schimb, dl Benjamin Lee mi-a acordat un împrumut de 150.000,00 USD și astăzi sunt proprietar de afaceri și copiii mei se descurcă bine în acest moment, dacă trebuie să contactați orice firmă cu referire la obținerea unui împrumut fără stres, fără verificare de credit, fără semnatar cu o rată a dobânzii de doar 2% și cu planuri și program de rambursare mai bune, vă rugăm să o contactați pe doamna Benjamin Lee (247officedept@gmail.com). El nu știe că fac asta, dar sunt atât de fericit acum și am decis să le spun oamenilor mai multe despre el și, de asemenea, vreau ca Dumnezeu să-l binecuvânteze mai mult. Îl puteți contacta prin intermediul aplicației sale whats: + 1-989-394-3740. .

    RăspundețiȘtergere